RøykenmilaHistorie

2021:

Det er lys i coronatunnelen og på nåværende tidspunkt ser det ut som at full åpning av norske samfunnet skjer i slutten av september. Håpet har hele sommer vært at åpningen skulle skje tidligere,  men med gjeldende coronaregler er det ikke mulig å gjennomføre Røykenmila i fullskala 5.september.

Vi har dog gleden av å kunne gjennomføre løpene Halvmila (5 km) og Mila (10 km) på en sikker måte. Det blir normalt opplegg med oppvarming, speaker og prisutdeling.  Røykenmiladagen blir da dedikert for de påmeldte løperne og vi er lei oss for at det denne gangen IKKE blir noe stands, aktiviteter, konserter, oppvisninger o.l. Vi regner med at kunne invitere til fullskala arrangement neste år til Røykenmila 2022.

Grunnet corona er antallet løpere per løp begrenset til maks 170 og meld dere på ved linken ovenfor. Erfarenheten fra tidligere år sier at det bruker være ca 250 påmeldte løpere per løp, så ikke nøl med påmelding.

Mvh Røykenmilastyret

2020:

Røykenmila 2020 ble avlyst grunnet Korona.

2019:


Velkommen til Røykenmila 2019.

Vi ønsker å takke fotograf Henrik Lindal for den fantastiske filmen han har laget om Røykenmila. Det gjør at vi lettere kan presentere Røykenmila til dem som ikke har hatt mulighet for å ta del i arrangementet. I tillegg takker vi alle våre trofaste sponsorer, de frivillige og de som har stilt opp på arrangementet slik at vi har fått en utrolig fin ramme rundt dette dugnadsprosjektet. Røyken og Hurums avis og grunneierne Nina og Trond Kjekstad har vært våre viktigste støttespillere gjennom alle år, så tusen takk til dem også.

Pr. mars -19 har vi fått bekreftet at alle lokale bedrifter og foreninger som stilte opp i fjor, også vil delta i år. Vi arbeider for å få flere med på prosjektet, så vi oppfordrer med dette interesserte i å ta kontakt via roykenmila@lokaltavlen.no for å være med.

Prosjektet for 2019 er å videreføre traseen i Kjekstadmarka som vi avsluttet ved Haukelikrysset i fjor. Vi ønsker å fortsette denne opp mot ROS-hytta og videre ned bakken mot Spikkestad, som utgjør ca 1700 meter. Dette gjøres i samarbeid med Skiforeningen og har en kostnadsramme på kr. 600.000,-.

Velkommen til Røykenmila søndag 1. september 2019.

 

2018:

 


Se bilder 2018

 

Takk for i år!

Røykenmila 2018 ble som de foregående år, en storstilt familiedag, med strålende vær og rekordoppslutning. Et bredt spekter av lag og foreninger og lokale bedrifter har år etter år bidratt til å gjøre dette til en folkefest ved Saga på Kjekstad gård. Vi kan bl.a. nevne Block Watne som i disse årene har hjulpet barn med å snekre over 1000 fuglekasser, og Røyken pikekor og ROS håndball som har slått alle omsetningsrekorder i bespisning. Aldri før har så mange sprunget minimila, 5-kilometeren og mila, eller deltatt i aktivitetsløpet. Det er helt klart at gjennom Røykenmilas 5 år, så har dette blitt en festdag der alle vil bidra og være med.

Oppslutningen har også betydd rekordutdeling. I år har Røykenmila delt ut kr 450.000,- til lokale lag og foreninger, og har sammen med Skiforeningen, Røyken kommune v/ Park, idrett og friluftsliv og grunneiere fått oppgradert en 2-kilometers turvei i Kjekstadmarka som binder sammen løypenettet mellom Røyken og Spikkestad. Dette har hatt en kostnadsramme på kr. 900.000,-.

Røykenmila ønsker å rette en spesiell takk til sponsorer, alle frivillige, Røyken og Hurums avis og Nina og Trond Kjekstad. Uten disse hadde ikke Røykenmila vært det den er i dag.

Styret


 

 

Velkommen til Røykenmila 2018.

Røykenmila 2018 kommer til å sette nye rekorder. Vi har 5-års jubileum i år, og har aldri hatt så mange bedrifter som slutter opp om dette arrangementet. Vi vil også ha rekord i antall standplasser som vil bidra på folkefesten. Det stiller også opp enda flere lokale lag og foreninger enn tidligere. Vi får også rekord i antall deltakere. I samarbeid med Skiforeningen vil vi i år gjennomføre det største prosjektet i Røykenmilas historie. I sommer gruses en 2,5 meters bred trasé på 2 kilometer fra Trangeberga mot ROS-hytta i Kjekstadmarka, som er et prosjekt til kr. 900.000,-.

Røykenmila, sammen med Røyken og Hurums avis, ønsker dere velkommen til Saga i Kjekstadmarka søndag 2. september. Tenk på miljøet og trafikkavvikling – ta kollektiv transport!

Vel møtt.


2017:

Se alle bildene fra Røykenmila 2017 her!

Foto: Svein Ove Isaksen/RHA

Se oversikt over alle tildelinger her!

Røykenmila 2017 ble et rekordår på mange måter;

Rekord på antall besøkende – hvor vi nærmer oss 4000. Det er et stort arrangement i lokalsamfunnet.
Rekord på antall påmeldte – om vi legger sammen alle våre distanser så hadde vi i underkant av 1000 deltakere. Vårt nye tilskudd – Minimila, ble en av høydepunktene med 150 småbarn som gjennomførte traseen på 2,5 kilometer, med foreldre og besteforeldre som ivrige supportere langs løypen.
Rekord på antall lag og foreninger som deltok med stand – se gjerne på bildene fra arrangementet for å se mangfoldet.

Røykenmila har blitt større og større for hvert år og arrangementet bidrar til en fast inntektskilde for mange lag og foreninger. Styret for Røykenmila har opplevd at dette prosjektet betyr mye for mange.

Neste år blir det 5-års jubileum. Vi ønsker alle hjertelig velkommen til å være en del av Røykenmila 2018.

Med vennlig hilsen
Styret

 

Foto: Svein Ove Isaksen/RHA

Se oversikt over alle tildelinger her

 

Røykenmilas venner ønsker alle velkommen til Røykenmila søndag 3. september 2017.

Røykenmila 2016 ble et suksess-eventyr. Bedre vær kan en ikke få, og med over 3000 besøkende sammen med alle de lag, foreninger og lokale bedrifter som stilte opp, ble det en festdag. Vi delte ut kr. 425.000,- og fortsatte målsettingen med å gjøre marka bedre tilgjengelig for alle. Vårt bidrag i fjor ble tre gapahuker og 18 benker, som ble satt ut ved Herstadhei Turisthytte, i Kjekstadmarka og ved ROS-hytta. Tilbakemeldingene er udelt positive – dette er noe som har vært savnet og er allerede i flittig bruk.

Alle de lag og lokale foreninger som tok del i arrangementet i fjor, ønsker også i år stille opp på dette dugnadsarbeidet. I tillegg vil flere foreninger og lokale bedrifter delta i år.

Nytt for Røykenmila i år er Minimila. Gjennom vinteren har vi besøkt alle grunnskolene i Røyken, hvor alle elever og lærere er invitert til å delta. Gulroten for skolene er at av startkontingenten vil kr. 100,- bli videresendt til klassekassene og i tillegg vil den skolen som prosentvis stiller med flest deltakere vinne kr. 10.000,- .

Målet vårt i år er å få satt ut flere benker og gapahuker i marka.

 


2016:

Foto: Svein Ove Isaksen/RHA

Se oversikt over alle tildelinger her


Røykenmila 2016 ble et eventyr for arrangørene med et fantastisk vær og rekordoppslutning på over 3000 personer. Sagen på Kjekstad var pakket med utstillere, organisasjoner og idrettsforeninger som gjorde rammen rundt arrangementet til en suksess. Rekordpåmelding både på 5 – og 10-kilometer, og en konstant kø på rebusløpet bidro til rekord i antall betalende deltakere. Med en omsetning på knapt en halv million kroner, og et overskudd på kr. 415.000,- nådde vi målet vårt. I år gikk deler av overskuddet til tre gapahuker og 18 sittebenker. Disse er plassert ut ved Herstadhei, ved ROS-hytta og ved gangveien i Kjekstadmarka.

Resten av overskuddet ble delt ut til idrettslag og lokale foreninger. Røykenmila feiret sitt 4-årsjubileum i nåværende form, og har i disse årene delt ut ca 1,5 millioner kroner (se under Historie). Uten hjelp fra frivillige, våre sponsorer og foreninger og idrettslag som har stilt opp på denne søndagen i september, så hadde aldri Røykenmila eksistert. Som alltid oppfordrer vi personer rundt oss til å handle lokalt av de sponsorene som støtter Mila.

Styret i Røykenmila ønsker å rette en spesiell takk til Røyken og Hurums avis, Nina og Trond Kjekstad og Kjekstad Golfklubb.

Velkommen til Røykenmila 2017
– Styret

Prosjekt Røykenmila 2016

Røykemila har med samarbeid med Røyken Kommune inngått en avtale om å lage tre gapahuker som nå er plassert på tre forskjellige steder i Røyken. En er plassert på Herstadhei, den andre ved ROS-hytta og den siste i Kjekstad marka ved den nye skogsveien med inngang fra Kleiver. I tillegg til gapahukene er  18 benker plassert ut på ulike steder i Kjekstad marka. Prosjektet har en kostnadsramme på 175 000 kr. Stein Johnsgårds Snekkerverksted i Røyken er bedriften som har produsert gapahukene og benkene for oss. Målsetningen for oss gjennom årene har vært å få mennesker ut i marka igjen og vi håper at dette prosjektet vil få flere til å utnytte de fantastiske omgivelsene vi har her i Røyken.

Velkommen til Røykenmila 2016

Vi i Røykenmilas venner, sammen med Røyken og Hurums avis og sponsorer og frivillige, ønsker velkommen til Røykenmila 2016. Med er vellykket arrangementet i fjor, med ca 2500 besøkende, 750 deltakere og mye positiv tilbakemelding, ligger det an til at årets arrangement gir oss mange flere besøkende og deltakere. Gjennom et flott samarbeid med Røyken kommune har vi kunnet skape prosjekter som har kommet allmennheten til gode. Røykenmila har i alt bidratt med 1,6 millioner kroner til idrettslag og foreninger. Målsetningen for 2016 er å dele ut kr. 500.000,-. I år kan også de som ikke kan være tilstede på selve dagen, eller på annen måte bidra, gi støtte direkte (se info under Sponsorer). I tillegg til selve løpene, blir det et spennende rebusløp for hele familien med ulike aktivitetsstasjoner, kanopadling, ansiktsmaling, luftgeværskyting med vår verdensmester Ole Kristian Bryhn, salg av grillmat og kaker og oppvisninger av lokale idrettslag som Røyken Teakwondoklubb og ROS Turn. De musikalske innslagene står Røyken Brass for. Vår fantastiske speaker Tore Aasgaard vil også i år føre oss gjennom hele arrangementet. Mer info. finner du under Program. Følg også med i Røyken og Hurums avis, som stadig kommer med oppdatert informasjon. Ønsker du å vite mer om Røykenmila generelt kan du se under Historie.

Kommunens storprosjekt Røykenbadet vil være tilstede med informasjon og stor stand hvor du kan se hvordan det vil bli. Røykenbadet har kick-off for slag av medlemskap denne dagen – med et spesialtilbud til de som kjøper medlemskap.

Vel møtt i Kjekstadmarka søndag 4. september.

Her er de som fikk støtte fra Røykenmila 2015:

aaPEZA5618


2015:

Røykenmila 2015 ble en stor suksess. Vi hadde 2500 personer tilstede, som sammen med alle utstillerne og frivillige som hjalp til, fikk det til å bli en riktig festdag.

aaPEZA5618

Både 5 og 10-kilometeren hadde god deltakelse, men den store vinneren i år var det store familierebusløpet som Hyggen speidergruppe og Røyken orienteringslag stod for. Dette løpet hadde ca 500 deltakere.

Røykenmila har tre viktige funksjoner; å lage en festdag sammen med bedrifter og lokale foreninger, å motivere til å komme i gang med trening og sist men ikke minst å samle inn penger som vi kan dele ut til gode formål i lokalmiljøet. Røykenmila klarte i 2015 å samle inn kr. 545.000,-. Overskuddet på kr. 400.000,- ble delt ut i etterkant til stor glede for mottakerne (se bilde). En viktig del av midlene som deles ut, skal komme allmenheten til gode. I år prioriterte vi Herstadhei Turisthytte, ROS-hytta og turveien i Kjekstadmarka. Vi ser at tilrettelegging av eksisterende turområder og forbedring av disse gjør det lettere for oss å komme ut i marka (for mer info. se historikken om Røykenmila).

Vi vil igjen få takke alle våre sponsorer og de som deltok på Røykenmila i 2015. Vi inviterer til nye muligheter i 2016 og vel møtt til ny festdag søndag 4. september 2016.


RESULTATER RØYKENMILA 2015


Vi ønsker alle velkommen til Røykenmila 2015 som går av stabelen søndag 6. september.

Vi vil føre tradisjonen videre med tanke på den store suksessen i 2014 og alle fantastiske tilbakemeldinger. Med 1500 personer i marka ble det skapt en folkefest som alle hadde stor glede av. Vi klarte å samle inn kr. 460.000,- med hjelp av lokale sponsorer og startkontingent. Disse midlene ble delt ut til ulike lokale lag og foreninger, og prosjekt som kommer allmenheten til gode (se info. om Røykenmila 2014 under Menypunkt Historie).

Med en så stor positivitet, er det lett for Røykemilas venner å invitere til et nytt fantastiskt arrangement i Kjekstadmarka i 2015. Vi har den samme løypa som i fjor med start og målgang på Saga på Kjekstad gård. Målsetningen for 2015 er å øke antall løpere til 1.000. Vi vil fokusere enda mer på barnefamilier, at dette skal være et arrangement for hele famlien, der rebusløp, kanopadling, ansiktsmaling, leker og god mat vil bidra til at arrangementet vil få større bredde.

Med enda større markedsføring fra vår uunnværlige lokalavis Røyken og Hurums avis, entusiastiske bedrifter som støtter oss, og ikke minst alle de fornøyde deltakerne fra i fjor,  skal vi i år få til en enda større folkefest.

Frem til juni hadde Røykenmilas venner allerede laget avtaler med 73 bedrifter og 20 organisasjoner og idrettslag. Målsetningen for 2015 er å  ha en inntekt på kr. 600.000,-.  Pr. juni har vi sponsoravtaler for kr. 405.000,-. Røykenmila er et prosjekt der overskuddet skal deles ut. De som kan få støtte er lag og  foreninger,  men også  lokale idrettsutøvere som trenger hjelp for å oppnå sine mål.  Røykenmilas venner har også vedtatt at en del av midlene skal komme allmenheten til gode. Vi trenger derfor tips og ideer om prosjekter som kan bedre nærmiljøet.  Vi takker for alle bidrag som sendes til roykenmila@lokaltavlen.no . Spre det gode budskapet og støtt opp om Mila. Følg med på informasjon på vår facebookside (Røykenmila). Dette er et vinn-vinn prosjekt for alle oss som bor på Hurumhalvøya.

2014:

Resultatene fra Røykenmila 2014 finner du her!
Masse bilder fra Røykenmila 2014 – finner du deg selv?

Røykenmila utdeling2Bilde fra utdelingen etter Røykenmila 2014 (klikk for større bilde).

Røykenmila 2014 gikk av stabelen den 7. september og ble en fantastisk folkefest. Med været på vår side og i eventyrlige omgivelser på Kjekstad gård, samlet vi rundt 1200-1400 personer en søndag formiddag. Av disse deltok 600 – både barn og voksne – i de ulike løpsdistansene. I tillegg til løpene gjorde Tore Aasgaard som speaker, sammen med mange lokale foreninger og næringsliv, sitt for å skape det folkelivet som Røykenmila ønsket å få til.

Som et resultat av et utrolig dugnadsarbeid fra Røykenmilas venner og en unik markedsføring gjennom Røyken og Hurums Avis og ikke minst våre engasjerte sponsorer, klarte vi å nå målsettingen vår.

Av det totale overskuddet på kr. 460.000,-, er kr. 150.000,- tilskudd fra Røyken kommune og øremerket opparbeidelse av grusvei i Kjekstadmarka. Resten er fordelt på følgende: kr. 40.000,- til Idrettslaget ROS som er øremerket barne- og ungdomsarbeid, kr. 6.000,- til ROS Håndball, kr. 6.000,- til ROS Turn, kr. 10.000,- til ROS UH-Utviklingshemmede, kr. 31.000,- til Røyken orienteringslag, kr. 12.000,- til Hyggen-speiderne, kr. 5.000,- til Røyken Lions, kr. 5.000,- til Røyken Tae-kwondo, kr. 5.000,- til Barnas Turlag, kr.5.000,- til Røyken Pikekor og kr. 5.000,- til Røyken MC-ravn. Kr. 170.000,- går til opparbeidelse av grusvei i Kjekstadmarka i tillegg til bidraget fra kommunen. Til sist er kr. 10.000,- avsatt til startkostnader i forbindelse med neste års Røykenmil.

Dette gjør at vi kan holde vår avtale med å bygge en handikap- og barnevennlig turvei innover i Kjekstadmarka fra Vesledammen. Det gjenstår kun noen formaliteter, så vil arbeidet i marka starte. Vårt ønske er at dette vil øke tilgjengeligheten til marka og bidra til at flere bruker skogen vår både sommer og vinter.

Vi inviterer med dette til folkefesten Røykenmila 2015 som vil gå av stabelen søndag 6. september. Allerede nå er de viktige hjørnesteinene lagt for å få dette gjennomført. Målsettingen er at vi skal fordoble overskuddet fra i år. Det prosjektet vi ønsker å støtte, skal komme lokalbefolkningen til gode – på lik linje med årets prosjekt. Vi vil på denne måten invitere ennå flere foreninger og bedrifter til å støtte opp om arrangementet. Vi kan bekrefte at et utstrakt samarbeid kan føre til fantastiske resultater. Et resultat mange vil få glede av. Ta gjerne kontakt med Røykenmilas venner om dere ønsker å bidra. Se info.på www.røykenmila.no.

Vel møtt den 6. september 2015.

Røykenmilas venner
Din regnskapssjef – Classic pizza – irøyken.no – Sport1 Røyken – IL ROS – RHA – Røyken Orienteringslag

 

Eldre:

Hovedsponsorer